S-au afişat rezultatele simulării pentru elevii claselor a VIII-a. Topul şcolilor

S-au afişat rezultatele simulării pentru elevii claselor a VIII-a. Topul şcolilor
Aproximativ 55% din elevii clujeni sunt capabili la ora actuală să obţină medii peste 5 la examenul de Evaluare Naţională.

55,33% din elevii clujeni de clasa a VIII-a sunt pregătiţi să obţină o medie peste 5 la Evaluarea Naţională, dacă probele ar avea loc în momentul de faţă, arată rezultatele simulării probelor acestui examen. Dintre aceştia, 68.04%, au obţinut note peste 5 la proba de limba şi literatura română, în vreme ce 43.44% au note mai mari sau egale cu 5 la matematică. În ceea ce priveşte proba de limba şi literatura maternă, elevii clujeni sunt pregătiţi în proporţie de 85.20% să obţină o notă peste 5. 

De asemenea, la nivelul judeţului Cluj, media mediilor elevilor în urma examenului de simulare este 5,41. Nu există nicio medie de 10, dar 8 elevi au reuşit să obţină nota maximă la una din probe (2 la limba şi literatura română, 3 la limba şi literatura maternă şi 3 la matematică).

În ceea ce priveşte clasamentul unităţilor de învăţământ luând în considerare media mediilor elevilor, o singură şcoala din Cluj-Napoca a obţinut o medie mai mare de 8.

Image and video hosting by TinyPic

În ceea ce priveşte şcolile din mediul rural, notele au fost mai mici decât cele obţinute de elevii şcolilor din mediul urban:

Image and video hosting by TinyPic

"Rezultatele sunt foarte asemănătoare cu cele de anul trecut şi dacă ţinem cont că anul trecut după aceea la examen, Clujul a fost pe locul întâi pe ţară, există speranţa să obţinem şi anul acesta un loc bun. Diferenţa dintre simulare şi examen este în fiecare an foarte mare, anul trecut a fost cam de 35%", a precizat Valentin Cuibus, şeful ISJ Cluj. 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj anunţă în continuare acţiuni menite să crească calitatea actului educaţional, respectiv destinate încurajării elevilor în pregătirea asiduă în vederea examenului. În următoarea perioadă vor avea loc, în primul rând, consultări ale lucrărilor cu profesorii de la clasă în scopul indicării şi corectării greşelilor elevilor, apoi se vor organiza, la nivelul unităţilor, întâlniri cu părinţii elevilor de clasa a VIII-a, prin care li se va explica acestora nivelul de pregătire al copilului în discuţii directe cu profesorul care predă disciplina la clasă. La nivel de unitate se realizează, de asemenea, planuri remediale care cuprind acţiunile pe care unitatea le va întreprinde în următoarea perioadă în beneficiul pregătirii elevilor pentru examenul de Evaluare Naţională. În acelaşi timp, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj anunţă derularea unor inspecţii tematice pe disciplinele de examen în unităţile de învăţământ unde media notelor pe unitate este mai mică decât media pe judeţ.

Comenteaza