Rezultatele profesorilor din Cluj la titularizare, cele mai bune din ţară

Rezultatele profesorilor din Cluj la titularizare, cele mai bune din ţară
Performanţele profesorilor clujeni la examenul de titularizare sunt cele mai bune din ţară, arată în această seară inspectorul şcolar general adjunct Mariana Pop, la Ştirile Realitatea TV Cluj.

"Suntem judeţul din ţară cu cele mai bune rezultate", spune Mariana Pop la Ştirile Realitatea TV Cluj. "Am stat până acum tot pe locul 2- la evaluare, bacalaureat şi definitivat. La examenul de titularizare suntem pe 1 înainte de contestaţii, vom vedea în data de 8 unde ne situăm".


Un număr de 700 candidaţi la examenul de titularizare, la Cluj, au luat note peste 7, în vreme ce 11 au luat nota 10, cu 8 mai mulţi decât la examenul de definitivat. "Se putea şi mai bine, dar dacă eşti pe primul loc începi să te bucuri", mai spune Mariana Pop.

Salariul mediu al unui profesor este de 800 de lei şi Pop spune că profesorii suplinitori sunt, paradoxal, mai motivaţi decât titularii. "Există paradoxul că atunci  când se văd titulari într-un sistem, indiferent de domeniu, nu întotdeauna profesorii dau totul, pentru că apare relaxarea. Ei spun "sunt titular, nu-mi poate face lumea nimic, decât dacă greşesc foarte tare". Dar suplinitorii sunt motivaţi, doresc să se titularizeze şi depun eforturi mai mari, pentru că vor să dovedească că sunt buni".

Comenteaza