REZULTATE Simulare Evaluare Națională 2024. Dezastru la Matematică: aproape 60% dintre elevi au luat sub 5

REZULTATE Simulare Evaluare Națională 2024. Dezastru la Matematică: aproape 60% dintre elevi au luat sub 5

Au fost afișate rezultatele simulării Evaluării Naționale, iar la Matematică peste 57% dintre elevii de clasa a VIII-a nu au reușit să obțină nota 5.

Moinisterul Educației a centralizat rezultatele obținute de elevii claselor a VIII-a care au participat la simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale din acest an școlar, organizată la nivel național (vezi tabelul de mai jos).

La proba de Matematică, din cei 163.683 de elevi care s-au prezentat la probă, doar 91 au reușit să obțină nota 10, adică un procent de 0,06%, în timp ce 57% dintre elevi (94.336) nu au luat nota 5. Note mai mari sau egale cu 5 au luat 69.347 dintre elevi (42,37%).

La proba de Limba și literatura română cifrele sunt mai bune: aproape trei sferturi dintre elevii de clasa a VIII-a au luat note egale sau mai mari ca 5, mai exact 121.759 de elevi, reprezentând 73,98% dintre cei prezenți la probă. În schimb, procentul elevilor care au luat nota 10 la română a fost mai mic decât la matematică - 0,03%, cu 44 note de 10.

La Limba și literatura maternă au luat note mai mari sau egale cu 5 peste 8.000 de elevi (82,93%), în timp ce 17,07% nu au obținut nota de trecere.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare, transmite Ministerul Educației. Notele obținute nu se trec în catalog.

"Lucrările scrise ale elevilor care au susținut simularea evaluării naționale se află în unitățile de învățământ în care elevii au susținut probele scrise.

Profesorii care predau disciplinele la care s-au susținut probele simulării (limba română, matematică, respectiv limba maternă) au acces la lucrările elevilor din clasele la care predau, precum și la borderourile de evaluare corespunzătoare, pentru a le putea discuta cu aceștia, în perioada următoare, în scopul identificării nevoilor individuale ale fiecărui elev și organizării unor activități remediale care să-i susțină în procesul de pregătire din perioada următoare", se precizează în informarea Ministerului.

Reamintim faptul că este pentru prima dată când simularea se derulează în condiții similare cu cele de examen, digitalizat, iar lucrările nu au mai fost corectate de către profesorii din unitatea de învățământ, fiind distribuite aleatoriu evaluatorilor din toată țara.

REZULTATELE simulare Evaluare Națională 2024. Dezastru la Matematică: aproape 60% dintre elevi au luat sub 5

Comenteaza