Update REZULTATE Simulare Bac 2024. Cel mai mic procent de promovabilitate, la Română/ Rezultatele elevilor din Cluj

REZULTATE Simulare Bac 2024. Cel mai mic procent de promovabilitate, la Română/ Rezultatele elevilor din Cluj

Ministerul Educației a centralizat rezultatele obținute de elevi la simularea examenului de Bacalaureat 2024.

Doar 60,13% dintre elevii din anii terminali de liceu au reușit să obțină o notă de trecere la limba și literatura română. Rata de promovare la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) este de 64,12%, conform informațiilor publicate de Ministerul Educației.

REZULTATE Simulare Bac 2024. Cel mai mic procent de promovabilitate, la Română

REZULTATE Simulare Bac 2024. Cel mai mic procent de promovabilitate, la Română

Potrivit ministerului, rezultatele înregistrate la probele scrise ale simulării examenului național de bacalaureat 2024 au fost transmise către Inspectoratele Școlare Județenere. Ulterior, de la nivelul inspectoratelor școlare, acestea se către fiecare unitate de învățământ sub forma cataloagelor cu notele finale.

„Borderourile asociate fiecărei evaluări, corespunzătoare celor 33 de tipuri de subiecte, vor fi trimise de către Ministerul Educației inspectoratelor școlare județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București până cel târziu marți, 19 martie 2024, urmând a fi transmise de către inspectorate către fiecare unitate de învățământ cel târziu până pe 20  martie 2024”, mai precizează ME.

UPDATE: Promovabilitatea la Cluj

În județul Cluj, la simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat, care a avut loc în 58 de centre de examen, au participat 5.022 de elevi.

Inspectoratul Școlar Cluj a centralizat rezultatele obținute de elevi, iar acestea sunt peste media națională. Iată ratele de promovabilitate, pe discipline și probe de examen, ale elevilor clujeni:

  • Proba E.a)_Limba și literatura română – 65,42%
  • Proba E.b)_Limba și literatura maternă – 91,94%
  • Proba E.c)_Obligatorie a profilului, disciplinele matematică sau istorie – 71,96%
  • Proba E.d)_La alegere a profilului și a specializării, una dintre disciplinele: fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie – 71,66%.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Comenteaza