Rezultate bune la prima probă a "Bac"-ului, în Cluj VIDEO

Rezultate bune la prima probă a
Rezultate bune la proba orală la limba şi literatura română a bacalaureatului. Din cei 4000 de elevi din Cluj, niciunul nu a obţinut calificativul începător. Aproximativ 3.000 de tineri au primit cel mai înalt calificativ, experimentat. Totodată, candidaţii care au susţinut proba la limba maternă au obţinut calificativele avansat şi experimentat.

De la proba orală de limba şi literatura română au absentat 23 de candidaţi.

"Probele de competenţe sunt finalizate pentru limba şi literatura română şi limba maternă, mergem mai departe cu celelalte probe", spune inspectorul şcolar general Valentin Cuibus. "La limba română am avut 4.068 care s-au prezentat şi sunt 23 care nu s-au prezentat, ei nu vor putea să meargă mai departe".

Cei mai mulţi candidaţi la proba orală de limba română, 2.868, au obţinut calificativul experimentat. 930 au fost notaţi cu calificativul avansat, iar 346 au obţinut califiativul mediu. Toţi cei 51 de elevi care au dat prob orală la limba germană au obţinut calificativul maxim. La limba maghiară, 360 de elevi au fost notaţi cu calificativul experimentat.

"Cei mai mulţi sunt cu rezultate bune şi foarte bune, iar la partea de germană toţi cei 51 au reuşit să-şi ia testul la maternă, iar la maghiari din 414 toţi s-au prezentat şi au rezultate care le permit să meargă mai departe", mai spune Cuibus.

Astăzi, cei 4.000 de elevi cluneni au susţinut cea de-a treia probă a bacalaureatului, cea de competenţe digitale. La primul subiect elevii au trebuit să lucreze pe internet timp de 20 de minute, iar în cea de-a doua parte a probei au răspuns la cerinţe legate de pachetul Office şi Windows. Ei au întâmpinat dificultăţi la partea de teorie. Vezi ce spun câţiva dintre aceştia, în materialul video

Săptămâna viitoare va avea loc proba de evaluare a competenţelor într-o limbă străină.

Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

 

Comenteaza