Rezultate bune la evaluare, în Cluj: 9 din 10 elevi au luat note mai mari de 5 VIDEO

Rezultate bune la evaluare, în Cluj: 9 din 10 elevi au luat note mai mari de 5 VIDEO
Note bune la examenul de evaluare naţională, în Cluj: notele au fost publicate pe site-urile Inspectoratelor Şcolare din ţară în urmă cu puţine minute, iar în Cluj ponderea mediilor de peste 5, în judeţul Cluj, e de 88%.

"La acest examen nu putem vorbi de promovabilitate", spun oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean, "întrucât toţi elevii, indiferent de notă, vor intra la liceu".

ISJ Cluj a anunţat încă de vineri că duminică dimineaţa programează o conferinţă de presă pe tema rezultatelor examenului de evaluare, în judeţ.

La examen s-au înscris, în Cluj, aproape 4.400 de elevi.

UPDATE Inspectorul şcolar general Valentin Cuibus spune că procentul e unul bun, "justificat de tot ce s-a întâmplat în timpul anului". El adaugă că IŞJ a avut peste 250 de controale în ultimul an, la şcolile cu clase de a opta, în special la orele de limba română şi de matematică. "Am avut
controale inopinate în judeţ, în taote unităţile de învăţămând, plecând de la cele cu rezultatele cele mai proaste anul trecut. Conducerea IŞJ a stabilit 7 şcoli pe zi. Nici inspectorii nu ştiau unde vor merge, decât dimineaţa", spune el.


În plus, elevii au susţinut şi două simulări ale examenelor, în toamnă şi în primăvară. "Au fost zece procente diferenţă între cele două sesiuni de simulare", spune Cuibus. "Dacă analizăm rezultatele, sunt mult mai bune decât cele de anul trecut şi cred că un lucru a fost important la simulări: că lucrarea a plecat înapoi la şcoală, a văzut-o profesorul şi copilul, au putut compara", adaugă el.

UPDATE 2 Vezi imagini de la afişarea rezultatelor de azi şi ce spun elevii (video Realitatea TV Cluj:

Comenteaza