Rectorul UMF Cluj: "Toate spațiile didactice au fost renovate și dotate la standarde europene"

Rectorul UMF Cluj: "Toate spațiile didactice au fost renovate și dotate la standarde europene"

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu" Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Buzoianu, a vorbit luni, la ZIUA LIVE, despre cele mai importante realizări ale sale în primul mandat la conducerea UMF Cluj.

Prof. dr. Anca Buzoianu este la al doilea mandat în fruntea UMF Cluj, după ce l-a încheiat cu multe satisfacții pe primul, unul plin de provocări, printre care și perioada pandemiei, când au trebuit găsite soluții astfel încât pregătirea studenților să continue.

"Primul mandat a fost unul greu, chiar după o lună de la preluarea acestuia a început pandemia, care ne-a modificat viața tuturor și în care a trebuit să adaptăm învățământul medical, să ne organizăm astfel încât să continuăm parcursul educațional al studenților noștri. Apoi a venit războiul din Ucraina, iar numărul candidaților internaționali a scăzut dramatic și a trebuit să facem niște strategii, să îi asigurăm că totul este sigur aici, astfel încât să nu pierdem candidați", a spus prof. dr. Anca Buzoianu, întrebată la ZIUA LIVE despre primul mandat de rector.

Rectorul a menționat, însă, că dincolo de dificultățile pe care le-a întâmpinat în primii ani la conducerea universității, a avut și multe realizări, care i-au adus "mari mulțumiri".

"Sunt foarte mulțumită de faptul că am reușit să <<conducem corabia universității prin mările învolburate ale perioadei prin care am trecut>>, că nu am afectat în niciun fel parcursul educațional al studenților, că am reușit - cu toată criza economică - cu scumpirile, să avem rezultate financiare foarte bune. Una dintre cele mai mari mulțumiri ale mele este faptul că toate spațiile didactice, toate amfiteatrele universității au fost renovate și dotate la standarde europene. Am reușit să mai deschidem un restaurant, care oferă studenților niște condiții de masă și, mai ales, niște meniuri foarte bune și la prețuri modice, adică un meniu cu două feluri cu 7 lei o consider o realizare foarte bună și, bineînțeles, numeroasele proiecte de cercetare și instituționale care au adus nu numai prestigiu universității, cât și foarte multe dezvoltări", a declarat prof. dr. Anca Buzoianu, la ZIUA LIVE.

Comenteaza