Realitatea TV Cluj: Meditaţii gratis la Bac, neinteresante pentru liceeni VIDEO

Realitatea TV Cluj: Meditaţii gratis la Bac, neinteresante pentru liceeni VIDEO
Elevii care se pregătesc pentru Bacalaureat, dar au uitat să pună mâna pe cărţi, mai au o şansă pe ultima sută de metri. Din această săptămână, profesorii dau meditaţii gratuite, în special în şcolile cu rezultae slabe la simulările din acest an. Chiar şi în aceste condiţii, elevii care iau parte la aceste meditaţii vor fi extrem de puţini.

În câteva judeţe din ţară, pregătirea în şcoli pentru bacalaureat a început deja. La Cluj, startul la meditaţii gratuite se va da joi şi sunt vizate în special liceele tehnologice, unde promovabilitatea este de sub 10 procente.

Meditaţiile se fac după cursurile obişnuite, iar profesorii nu sunt plătiţi suplimentar. Elevii, însă, nu par prea interesaţi. Vezi ce spun câţiva dintre aceştia, în materialul video

Pregătirile suplimentare cu elevii sunt impuse de Inspectoratele Şcolare Judeţene în şcolile în care promovabilitatea la simulări a fost scăzută. Valentin Cuibus, inspectorul şcolar general, explică în materialul video de ce liceenii ar trebui să asiste la acestea

La nivel naţional, mai puţin de jumătate dintre elevii de clasa a XII-a au obţinut notă de trecere la simularea Bacalaureatului.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Ersek Lorant

 

Comenteaza