Proiect: Premii și pentru elevii care participă la alte concursuri decât cele aprobate de Ministerul Educaţiei

Proiect: Premii și pentru elevii care participă la alte concursuri decât cele aprobate de Ministerul Educaţiei

Și elevii care au obţinut distincţii, medalii, premii şi la alte concursuri decât cele din listele aprobate anual de Ministerul Educaţiei ar putea fi premiaţi de către autorităţile administraţiei publice locale.

Asta prevede un proiect iniţiat de parlamentari PSD și adoptat luni de Senat. Inițiativa vizează completarea articolului 144 din Legea învăţământului preuniversitar nr. 198/2023, cu un nou alineat, respectiv alin. (5'), prin care se instituie cadrul legal ce oferă Consiliilor locale, judeţene sau Consiliului General al Municipiului Bucureşti posibilitatea de a acorda aceste stimulente financiare elevilor premiați, se explică în expunerea de motive, scrie Agerpres.

"Consiliul local/judeţean/Consiliului General al Municipiului Bucureşti poate asigura fonduri pentru premierea elevilor care au obţinut distincţii, medalii, premii şi la alte concursuri decât cele din listele aprobate anual de Ministerul Educaţiei, precum şi celor care au obţinut media 10 la examenul de Evaluare naţională, la examenul de Bacalaureat şi cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea acestora, în limita bugetului aprobat şi în condiţiile regulamentului aprobat", prevede un amendament admis la comisia de specialitate, .

Propunerea legislativă va fi supusă dezbaterii şi adoptării plenului Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Comenteaza