Programul "Masă caldă" pentru încă 6 școli din Cluj

Programul "Masă caldă" pentru încă 6 școli din Cluj

Încă șase școli din județul Cluj intră în programul "Masă caldă", după ce Guvernul a aprobat extinderea programului-pilot la 450 de unităţi învăţământ. 

Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru repartizarea pe județe a bugetului pentru cele 450 de școli care fac parte de programul „Masa caldă” a fost aprobat de Guvern, potrivit surselor Edupedu.ro. Pe lista școlilor incluse în program în acest an sunt 12 unități de învățământ din județul Cluj, dintre care șase au fost adăugate după decizia de extindere a programului.

Inițial, în Cluj au fost incluse în program șase școli, două din Cluj-Napoca și patru din județ - Școala Gimnazială "Emil Isac" și Colegiul de Servicii în Turism "Napoca", ambele din Cluj-Napoca, Școala Gimnazială "Avram Iancu" din Beliș, Liceul Teoretic "Gelu Voievod" din Gilău, Liceul Tehnologic "Vlădeasa" din Huedin și Școala Gimnazială Pelaghia Roșu din Mărișel.

Acum lista a fost suplimentată cu alte șase unități de învățământ - este vorba despre Școala Gimnazială Cățcău, Școala Gimnazială Chiuești, Școala Gimnazială Ciurila, Școala Gimnazială Valea Ierii, Școala Gimnazială Cășeiu, Școala Gimnazială Viișoara.

Prin acest program li se acordă elevilor, cu titlu gratuit, un suport alimentar constând într-o masă caldă pe zi, sau, după caz, într-un pachet alimentar în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată.

Limita valorică zilnică de 15 lei/beneficiar a fost majorată în acest an cu 5 lei/beneficiar, în comparație cu anul școlar 2021-2022, și cuprinde preţul produselor, cheltuielile de transport, de distribuţie şi de depozitare a acestora, după caz.

 

Comenteaza