Profesorii de artă din școlile clujene își expun lucrările la Muzeul de Istorie

Profesorii de artă din școlile clujene își expun lucrările la Muzeul de Istorie

Salonul de Artă al profesorilor din județul Cluj, manifestare artistică ce are scopul de a promova activitatea profesională și artistică a cadrelor didactice de artă din învățământul preuniversitar va avea loc în perioada 19 mai - 19 iunie, la Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei.

Profesorii de arte vizuale din învățământul preuniversitar din județul Cluj împreună cu Asociația Amici Artis, asociația Liceului de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, al Inspectoratului Școlar Județean Cluj și al Muzeului Național de Istorie al Transilvaniei, organizează în perioada 19 mai – 19 iunie 2022 evenimentul Salonul de Artă al profesorilor din județul Cluj, manifestare artistică ce are scopul de a promova activitatea profesională și artistică a cadrelor didactice de artă din învățământul preuniversitar clujean.

Eveniment este realizat prin finanțare nerambursabilă de la bugetul Județului Cluj.

Potrivit organizatorilor, această ediție a expoziției oferă comunității locale și iubitorilor de artă o incursiune aflată sub semnul vizualului, al emoției estetice și a expresiilor culturale dintre cele mai diverse în contextul actual al lumii artistice contemporane și abordează o gamă diversă de tematici și exprimări artistice care reflectă demersurile și preocupările profesorilor-artiști.

Lucrările semnate de cadrele didactice de arte vizuale din județul Cluj însumează o paletă amplă de tehnici plastice, de la fotografie și grafică, la diverse tehnici mixte, ceramică și pictură.

Operele de artă expuse în cadrul evenimentului așteaptă să își dezvăluie misterele, să fie descifrate, cunoscute și parcurse de către vizitatori.

Deschiderea oficială a expoziției va avea loc joi, 19.05.2022, de la ora 17:00 în Sala Mansardă de la Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei.

loading...
Comenteaza