Profesori clujeni interzişi la BAC

Profesori clujeni interzişi la BAC
Contestaţiile elevilor la bacalaureat fac victime printre dascăli. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au explicat că profesorii care au corectat iniţial lucrările contestate şi notate ulterior cu diferenţe mai mari de un punct nu vor mai putea participa la examen.

Dascălii clujeni care au corectat lucrări contestate la Bacalaureat vor trece prin sita Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ).

În Cluj, un elev de la Colegiul Naţional George Coşbuc a primit la limba română nota 9,00, după ce iniţial a fost notat cu 6,80.

„Am avut un singur caz unde diferenţa a fost de 2,2 puncte. Există, în acest caz, o recorectare la a treia mână, iar nota comisiei va rămâne cea finală. Vom identifica orice cazuri cu diferenţe de peste un punct, vom vedea cine a corectat. Pot fi şi greşeli. Persoanele respective nu vor mai intra la corectat", a explicat şeful ISJ, Valentin Cuibus.

Potrivit metodologiei, orice lucrare la care diferenţa e mai mare de un punct intră în a treia tură de corectări. „Dacă diferenţa e mai mare de un punct, lucrarea se resigilează şi se corectează pentru a treia oară. Nota celei de-a treia comisii devine definitivă", a explicat Cuibus.

1.315 note la bacalaureat au fost contestate în judeţul Cluj. Potrivit datelor furnizate de ISJ, cele mai multe contestaţii au fost depuse la disciplina limba română - 665. Au fost depuse 122 de contestaţii la istorie, iar la fiecare altă disciplină, câte 5-10.

 

Etichete
Comenteaza