Premieră naţională la UBB: primul masterat juridic în limba engleză

Premieră naţională la UBB: primul masterat juridic în limba engleză
Facultatea de Drept din cadrul UBB Cluj-Napoca a implementat, în cadrul unui proiect pe bani europeni, un nou program de masterat juridic, unic în ţară.

Obiectivul general al proiectului a vizat creşterea calităţii programelor de masterat în domeniul ştiinţelor juridice în vederea adaptării la nevoile şi dinamica pieţei muncii. Creşterea calităţii programelor de masterat în domeniul ştiinţelor juridice s-a realizat pe două paliere: pe de o parte au fost îmbunătăţite 4 programe de masterat existente (Ştiinte penale şi criminalistică, Instituţii de drept privat, Dreptul european şi dreptul naţional al afacerilor, precum şi Drept privat al Uniunii Europene), iar, pe de altă parte, a fost înfiinţat un nou masterat profesional cu predare în limba engleză, „Dreptul internaţional şi comparat al afacerilor", susţinut de intervențiile unor profesori și cercetători din state precum Germania, Marea Britanie, Franţa sau Olanda.

"Am avut ocazia să reflectăm asupra planurilor de învăţământ, asupra măsurii în care aceste planuri răspund nevoilor de formare ale studenţilor, să vedem în ce măsură aceste planuri răspund aşteptărilor angajatorilor. În plus, acest program ne-a prilejuit o mai bună implicare a masteranzilor în activitatea de cercetare ştiinţifică, e un deziderat pe care îl proclamăm de multă vreme, parteneriatul cu studenţii pe partea de cercetare", a precizat Florin Streteanu, decanul Facultăţii de Drept.

Implementarea proiectului are loc în perioada 14 mai 2014 - 13 decembrie 2015, iar valoarea totală a acestuia este de 1.666.035 de lei, din care 1.632.714,30 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă asigurată din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013. Programul a permis achiziţionarea de cărţi, o refacere integrală a reţelei wireless a facultăţii, precum şi achiziţionarea unor echipamente tehnice.

Comenteaza