Pregătire pentru BAC cu un terapeut. Program pentru elevii din Cluj

Pregătire pentru BAC cu un terapeut. Program pentru elevii din Cluj
Un program destinat tinerilor care se pregătesc de bacalaureat a fost lansat la Cluj. Terapeutul Cristina Varo lucrează împreună cu tinerii la emoțiile lor, stările și sentimentele lor și mai ales la motivația candidaților pentru a obține note bune la bacalaureat.

„Diferența dintre un tânăr care ia bacul și unul care îl pică - sau îl promovează cu notă mică - nu e, uneori, legată de coeficientul de inteligență, ci de modul în care acea persoană se raportează la examen. La sentimentele și stările pe care le are față de acel examen. Dacă îi e frică de el sau pur și simplu îi neglijează importanța, rezultatul e că nu se pregătește suficient și caută motive să facă orice altceva numai să nu învețe, să nu se pregătească, să nu se gândească la asta. De aici și până la o notă mică sau un examen picat e doar un pas", spune Cristina Varo, care în trecut a mai lucrat cu tineri care urmau să dea examenul maturității.

Și a reușit să-i motiveze, în doar câteva săptămâni, să aloce mai mult timp studiului, să se dedice și să conștientizeze importanța examenului.

„Am văzut mulți tineri dezinteresați de bacalaureat, care îi neglijează importanța, li se pare un examen stupid, ilogic sau pur și simplu sunt înspăimântați de testări pentru că se pune presiune mare pe ei în perioada asta. În cadrul programului ne întâlnim în grup, discutăm despre stările noastre, le înțelegem și lucrăm la motivație", mai afirmă Cristina Varo.

Cum se desfășoară programul

Programul se derulează pe parcursul a cinci săptămâni, în perioada 3-31 mai 2017, când au loc întâlniri săptămânale de grup. Prețul programului este de 600 lei, adică 120 lei/întâlnire.

„Care e rezultatul? Tânărul înțelege sensul examenului, își modifică atitudinea față de bac, ia în serios examenul și își găsește motivația care să-l determine să aloce timp pentru studiu și să dea tot ce are mai bun pentru a reuși să treacă cu bine peste el. Își întărește încrederea în el și în puterile lui și câștigă liniște și siguranță care să-l ajute să fie pregătit mental și emoțional pentru bacalaureat", declară terapeutul.

Înscrieri în programul Pregătire pentru bac se fac online pe pagina de Facebook Pregătire pentru bac și în formular: https://goo.gl/FZOkzo în limita locurilor disponibile.

Cristina Varo este terapeut, trainer și coach. A lucrat cu persoane din diferite medii: de la antreprenori, la persoane aflate în ultima fază a vieții, practicante ale prostituției, persoane aflate în depresie, copii, adolescenți și persoane mature aflate în detenție. Știe din experiență ce înseamnă să crezi că bătăia e câștigată înainte de finish. Și știe, din experiențe, că drumul spre ceea ce-ți dorești trebuie să fie al tău, nu unul impus de alții. Tocmai aici va lucra ea cu toți cei incluși în programul Pregătire pentru bac. Va lucra la motivația lor, le deschide interesul pentru studiu și îi ajută să-și crească interesului pentru examen.

 

 

Comenteaza