Prefectul inspector la şcoli. A găsit curte asfaltată pe ploaie şi uşi de fier la intrarea în clasă. "Poate sunt gata lucrările până la Crăciun" VIDEO

Prefectul inspector la şcoli. A găsit curte asfaltată pe ploaie şi uşi de fier la intrarea în clasă.
Două licee din Cluj-Napoca au fost controlate de prefectul Gheorghe Vuşcan.

Instituţia Prefectului a organizat astăzi inspecţia mai multor unităţi şcolare din judeţul Cluj, care figurau cu mai puţin de 20% dintre lucrările de modernizare şi reparaţii efectuate.

Vuşcan a inspectat şantierele de la liceul "Onisifor Ghibu" şi "Nicolae Bălcescu". Aici a găsit lucrări nefinalizate, precum şi o serie de nereguli: uşi de fier la intrarea în clase sau lucrări neterminate după schimbarea geamurilor. "Am ales şcoli în care acum două săptămâni lucrările erau finalizate sub 20%, am vrut să verificăm pentru binele copiilor noştri care e acum stadiul lucrărilor. La Onisifor Ghibu am văzut că lucrările sunt terminate în proporţie de 90%, mai trebuie finalizat gardul exterior, iar la Bălcescu am văzut că s-a asfaltat curtea interioară pe timp de ploaie, nu ştiu cum se face acest lucru, iar în clase geamurile au fost schimbate fără a fi încă chituite", a explicat Vuşcan.

Lucrările de reparaţii în şcoli sunt contractate de Primărie, astfel că Vuşcan nu ştie când vor fi gata. "Probabil până la Crăciun", a estimat Vuşcan.

În vreme ce prefectul inspecta cele două şcoli din Cluj-Napoca, primarul din localitate, Emil Boc, inspecta la rândul său acelaşi lucru, într-o "conferinţă de presă organizată pe teren", aşa cum i-a anunţat ieri pe ziarişti.

Comenteaza