Peste 250 de elevi și profesori cu COVID în școlile din Cluj

Peste 250 de elevi și profesori cu COVID în școlile din Cluj

Cu toate că peste jumătate din școlile din județ sunt închise, numărul infectărilor în rândul elevilor și profesorilor se menține ridicat. 

Numărul infectărilor la această dată a ajuns la 254. Este vorba de 150 de elevi din 82 de școli și de 104 de cadre didactice din 82 de unități de învățământ.

Ieri, la nivelul județului Cluj, 261 de unități de învățământ (dintr-un total de 423) funcționau în scenariul roșu, adică cu predare exclusiv online. 

Astfel, conform Inspectoratului Școlar Județean Cluj, marți, la nivelul judeţului, situația a fost următoarea:

- în 261 de unități de învățământ cursurile s-au ținut online, după scenariul 3 (roşu),
- 20 de unități de învățământ au funcționat în scenariul 2 (galben), adică hibrid, care presupune participarea zilnică față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a,
- în 142 de unități de învățământ preuniversitar din județ s-a aplicat scenariul 1 (verde), adică participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Cluj, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

 

Comenteaza