Peste 15.000 de elevi nu au fost înscriși la Evaluarea Națională. Un oficial din Ministerul Educației explică de ce

Peste 15.000 de elevi nu au fost înscriși la Evaluarea Națională. Un oficial din Ministerul Educației explică de ce

Peste 15 mii de elevi de clasa a VIII-a nu au fost înscriși la Evaluarea Națională în acest an școlar.

Ministerul Educației a anunțat că au fost înscriși la EN VIII din acest an 161.500 de elevi, în condițiile în care tot Ministerul Educației anunțat în luna martie că în clasa a VIII-a sunt înscriși peste 177.000 de elevi. Diferența de 15.500 de elevi a fost explicată de Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației.

Lixandru a spus la TVR că „diferența de 10% o reprezintă elevii care fie nu au promovat clasa a VIII-a, elevii declarați repetenți, cât și elevii care nu doresc să susțină Evaluarea Națională. Este un procent comparabil cu anii anteriori”.

Potrivit Edupedu.ro, secretarul de stat a invocat dorința elevilor, mai exact lipsa de dorință a elevilor de a participa la Evaluarea Națională.

Nu este clar ce s-a întâmplat, având în vedere că înscrierea elevilor la acest examen este făcută automat de către școli, prin secretariatele acestora, pentru toți absolvenții de clasa a VIII-a, conform regulamentelor și legislației în vigoare. Elevii nu depun nicio cerere în acest sens, părinții nu depun nici ei vreo cerere sau vreun document, înscrierea la Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a nefiind una de opțiune pentru școli sau pentru elevi și părinții acestora.

Peste 5.000 de elevi din Cluj înscriși la examene

La examenul de Evaluare Națională, sesiunea iunie 2023, în județul Cluj, s-au înscris 5.136  absolvenți ai claselor a VIII-a.

Cei 5136 de candidații provin, 3.889 din școli din mediul urban și 1.247 din școli din mediul rural.

Examenul începe astăzi, 19 iunie 2023, cu proba scrisă la Limba și literatura română, urmată miercuri, 21 iunie 2023, de proba scrisă la Matematică. Joi, 22 iunie 2023, 575 elevi vor susține proba la Limba și literatura maternă.

 

 

Comenteaza