Olimpicii naționali la informatică, "antrenați" pentru etapele internaționale la un liceu din Cluj-Napoca

Olimpicii naționali la informatică, "antrenați" pentru etapele internaționale la un liceu din Cluj-Napoca

Pregătirea de specialitate a lotului elevilor olimpici, selectați în lotul național pentru disciplina informatică, se realizează în acest an școlar în Cluj-Napoca.

În perioada 11-18 mai 2022, Inspectoratul Școlar Județean Cluj organizează pregătirea de specialitate a celor 50 de olimpici naționali, calificați în lotul lărgit pentru disciplina informatică.

Dintre aceștia, 4 elevi de liceu și 4 elevi de gimnaziu vor reprezenta România la etapele internaționale ale competițiilor la disciplina informatică:

  • Olimpiada Internațională de Informatică (Indonezia),
  • Olimpiada Internațională de Informatică a Țărilor din Europa Centrală (Croația),
  • Olimpiada Balcanică de Informatică-seniori,
  • Olimpiada Balcanică de Informatică–juniori (România),
  • Turneul Internațional de Informatică de la Shumen (Bulgaria),
  • Romanian Master of Informatics (România),
  • Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete (Turcia).

Pregătirea de specialitate a lotului elevilor olimpici, constând în cursuri intensive de instruire, urmate de trei probe de baraj se realizează în acest an școlar la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca, cu sprijinul Ministerului Educației, al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, al Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică,  cu implicarea directă a profesorilor de informatică clujeni și a companiilor care susțin educația.

După parcurgerea  acestor stagii de pregătire, elevii vor susține o probă de baraj, în urma căreia vor fi selectați elevii  din lotul național al României, care vor participa la competițiile internaționale de informatică din acest an.

"Mulțumim, pe această cale, tuturor profesorilor și partenerilor instituționali care au contribuit la organizarea, în bune condiții, a Olimpiadei Naționale de Informatică (desfășurată online în anul școlar 2021-2022) și care sprijină performanța la disciplina informatică, făcând posibilă pregătirea lotului olimpicilor români în această perioadă, la Cluj-Napoca", transmite IȘJ Cluj.

Comenteaza