Olimpicii clujeni, "momiţi" de ministrul Educaţiei să îşi continue studiile în România. Pot primi 15.000 de euro

Olimpicii clujeni,
Ministrul Educaţiei le-a vorbit elevilor clujeni despre şansele pe care tinerii care au câştigat concursuri internaţionale le au dacă aleg să îşi continue studiile în România.

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a vizitat, joi, unul dintre cele mai cunoscute licee din Cluj-Napoca. Profitând că stă de vorbă cu elevi de top, dintre care o bună parte olimpici, ministrul a încercat să îi "momească" pe adolescenţi să rămână în ţară şi după absolvirea liceului.

Acesta le-a vorbit tinerilor clujeni despre un program adresat olimpicilor: anual sunt disponibile 50 de burse de excelenţă, în valoare de câte 15.000 de euro, pentru tinerii care au câştigat olimpiade sau concursuri internaţionale de marcă şi rămân în ţară pentru a activa în domeniul cercetării.

"Ştiţi că există o şansă pentru voi, pe care o puteţi valorifica singuri. Există o bursă pentru absolveţi de liceu dacă decid să stea în România şi sunt olimpici cu medalii sau au câştigat competiţii internaţionale.

E vorba de 15.000 de euro timp de doi ani, dacă merg într-o universitate din România şi se asociază unui laborator de cercetare, deci au un interes să meargă pe un domeniu anume şi dacă mai vor să mai stea încă un an şi jumătate să termine toată facultatea în România mai au acces şi la alte fonduri. Nu este o bursă pentru şcoală, ci este o bursă pentru un foarte tânăr câştigător. Voi sunteţi în clasa a XI-a şi este un moment foarte bun. Aşadar, vă ţin pumnii!", le-a spus ministrul.

Comenteaza