O universitate din Cluj-Napoca, inclusă într-un top mondial

O universitate din Cluj-Napoca, inclusă într-un top mondial
Numai patru universităţi din România figurează în noul clasament mondial de profil, QS World University Ranking. Printre ele se numără şi cea mai mare universitate din Cluj-Napoca.

În acest an, în World University Ranking QS au fost nominalizate doar patru universităţi din România. Pe cel mai bun loc s-a clasat Universitatea din Bucureşti, fiind urmată de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara. De altfel, universităţile din România ocupă poziţiile codaşe ale topului, fiind depăşite de peste 700 de universităţi din întreaga lume.

 

Universităţile din România incluse în clasamentul Internaţional al Universităţilor 2015 sunt următoarele:

Universitatea din Bucureşti - poziţiile 651-700
Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi - poziţiile 701+
Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca - poziţiile 701+
Universitatea de Vest din Timişoara - poziţiile 701+

Image and video hosting by TinyPic

Massachusetts Institute of Technology (MIT) rămâne pe primul loc pentru al patrulea an consecutiv, iar pe a doua poziţie a urcat Harvard University (care anul trecut s-a situat pe locul patru), urmată de University of Cambridge şi Stanford University. Potrivit aceluiaşi clasament, alte universităţi de top din lume sunt California Institute of Technology (Caltech), University of Oxford, UCL (University College London), Imperial College London, Eth Zurich (Swiss Federal Institute of Technology), University of Chicago sau Princeton University.

Image and video hosting by TinyPic

Pentru alcătuirea topului au fost luate în considerare 3.539 instituții, din care 891 au fost incluse în clasament, cu 28 mai multe decât în anul precedent. Topul QS a celor mai bune universităţi din lume a fost întocmit pentru a 12-a oară şi foloseste șase indicatori de performanță pentru evaluarea reputaţiei instituţiilor: reputaţia academică, reputaţia angajaţilor, raportului între numărul de studenţi şi corpul didactic, numărului de lucrări listate în publicaţii de specialitate, numărului cadrelor didactice internaţionale, numărului studenţilor internaţionali.

Comenteaza