O absolventă de liceu a născut între probele de la BAC. Deca: Este un act plin de curaj. Multe dintre fetele care devin mame mult prea devreme abandonează școala

O absolventă de liceu a născut între probele de la BAC. Deca: Este un act plin de curaj. Multe dintre fetele care devin mame mult prea devreme abandonează școala

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, anunţă „noi soluţii concrete”, pe lângă cele deja adoptate prin legile educaţiei, pentru sprijinirea adolescentelor care devin mame să revină la şcoală şi să termine studiile.

„Într-un moment în care liniştea, sprijinul familiei şi confortul sunt cele mai importante, o tânără mamă a dat naştere unui copil între probele de la Bacalaureat şi a promovat cu brio două examene ale maturităţii, într-o singură zi. Este un act plin de curaj şi demn de admirat de mine, de noi, de oricine îi află povestea. În România, realitatea ne arată că numeroase fete devin mame mult prea devreme, iar multe dintre ele abandonează procesul educaţional pentru a putea avea grijă de nou-născut. Deşi fenomenul maternităţii timpurii presupune mulţi paşi de parcurs până să fie complet soluţionat, sprijinul nostru este de neclintit!”, a scris, vineri, pe Facebook, Ligia Deca. 

În acest context, ministrul anunţă că,  ministerul are în vedere şi alte măsuri care să îi sprijine pe elevii care devin părinţi să nu renunţe la studii, pe lângă cele cuprinse în Legile Educaţiei recent adoptate.

„Suntem responsabili pentru proiectarea unui viitor mai bun atât pentru ele, cât şi pentru copiii lor”, spune ministrul, care înșiră „noi soluții concrete” care vor fi implementate pentru scăderea abandonului școlar:

  • „Vom pune pune la dispoziție cursuri online cu ajutorul cărora mamele minore și elevii părinți își pot continua studiile, de acasă.
  • Flexibilitatea întoarcerii la școală.
  • Vom acorda sprijin psihologic, financiar si moral, astfel încât elevii părinți să aibă parte de condiții cât mai bune pentru a-și îndeplini obiectivele academice”.

„Nu ne oprim aici! Voi munci în continuare pentru accesibilizarea educaţiei în rândul tinerelor vulnerabile”, mai scrie Ligia Deca.

Comenteaza