Noul Inspectorat Şcolar, şantier părăsit GALERIE FOTO

Noul Inspectorat Şcolar, şantier părăsit GALERIE FOTO
Pe şantierul noii clădiri a Inspectoratui Şcolar Judeţean bate vântul. Muncitori nu erau nici de sămânţă.

Şantierul noii clădiri a Inspectoratului Şcolar Judeţean este în construcţie. Lipsesc doar constructorii. Nimeni pe schele, aşa cum vedeţi în fotografii, la oră la care ar trebui să zbârnâie treaba.

"Muncitorii sunt plecaţi câteva zile pe Tăietura Turcului. Au acolo de turnat urgent o placă", a explicat paznicul şantierului.

"Am trecut şi eu pe acolo. Într-adevăr, constructorii sunt plecaţi momentan. Nu pot să spun însă nimic. Când eşti în urmă cu plăţile, mai accepţi derapaje din partea constructorului", a spus Valentin Cuibus, inspectorul şef al ISJ Cluj şi co-preşedinte al PSD Cluj-Napoca.

Start întârziat

Clădirea este ridicată de Construdava, o societate care gravitează în jurul PSD şi care are multe şantiere pe bani publici. Pachetul majoritar de părţi sociale al firmei maramureşene Construdava aparţine unei companii a cunoscutului om de afaceri clujean Ioan Bene.

Lucrarea trebuia începută în 2011 şi finalizată în 2013. Au existat însă piedici din partea Ministerului Culturii, în primul mandat de ministru al lui Kelemen Hunor. S-au efectuat săpături arheologice şi s-au descoperit un zid roman şi mai multe obiecte de ceramică din perioada romană. Şantierul noului sediu a pornit cu adevărat abia în 2012.

Investiţia de pe strada Argeşului, în valoare totală de 6 milioane de euro, bani care vin de la Ministerul Educaţiei, va îngloba o sală de sport multifuncţională şi un bazin de înot la standarde internaţionale.

Pierderile cauzate de închiderea șantierului de lucru au costat ministerul mai bine de 1,2 milioane de lei, dintre care 300.000 s-au cheltuit pentru finanțarea săpăturilor la șantierul arheologic.

Va fi gata anul viitor

"Urmează să turnăm placa de pe nivelul al doilea. Anul acesta terminăm structura şi închidem, iar până în septembrie 2015 sper să fie totul gata. Adevărul este că sediul s-ar putea termina mult mai repede, dar nu avem noi bani pentru a grăbi finalizarea proiectului", a explicat Valentin Cuibus.

Construdava este o companie foarte activă la Cluj. A ridicat parkingul de pe strada Băişoara, cel de pe strada Negoiu din Mănăştur. A mai câştigat licitaţii pentru construcţia unei grădiniţe din Someşeni, hala agroalimentară din Grigorescu sau Corpul II Şcoala Emil Isac. De asemenea, a fost aleasă de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj ca executant al Institutului de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei.

Etichete
Comenteaza