Noi programe de examen pentru Evaluarea Națională 2021. Cum se schimbă structura subiectelor

Noi programe de examen pentru Evaluarea Națională 2021. Cum se schimbă structura subiectelor

Programele pentru susținerea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, începând cu anul școlar 2020-2021, au schimbări majore față de cele valabile până anul acesta.

Programele noi pentru Evaluarea Națională 2021 vin în contextul în care elevii care sunt acum clasa a VII-a și care vor susține acest examen anul viitor au avut un curriculum nou din clasa pregătitoare și până acum, programe școlare noi la fiecare materie și manuale noi la toate disciplinele.

Atât la Limba și Literatura română, cât și la Matematică se modifică structura subiectelor, noua formă având „o nouă viziune”, se arată în documentele oficiale, potrivit edupedu.ro.

Astfel, potrivit sursei citate, la Limba Română dispar compunerile, genurile și speciile literare sunt înlocuite de „tipuri de texte”, celebra cerință din toate comentariile care presupunea ”motivarea apartenenţei unui text studiat sau la prima vedere la o specie literară sau la un gen literar” devine istorie.

Noua programă de Matematică pentru Evaluarea Națională 2021 este mai detaliată în privința competențelor generale și specifice pe care examenul trebuie să le evalueze față de programa aflată în vigoare, adoptată în 2014. 

Comenteaza