Noi cazuri de COVID în școlile din Cluj

Noi cazuri de COVID în școlile din Cluj

Numărul infectărilor cu noul coronavirus în rândul elevilor și profesorilor crește de la o zi la alta în județ, doar de ieri până azi au apărut 17 cazuri noi.

În prezent sunt confirmați pozitiv în total 231 elevi și profesori din județ, adică cu 17 cazuri mai multe față de ieri. Este vorba de 139 de elevi din 69 de școli și de 92 cadre didactice din 69 de unități de învățământ.

De asemenea, în prezent, 242 de unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj funcționează cu predare exclusiv online, asta după ce la finalul lunii septembrie Clujul avea doar 8 scoli/grădinițe în scenariul 3.

Astfel, conform Inspectoratului Școlar Județean Cluj, miercuri, la nivelul judeţului, situația a fost următoarea:

- în 242 de unități de învățământ cursurile s-au ținut online, după scenariul 3 (roşu),

- 18 de unități de învățământ au funcționat în scenariul 2 (galben), adică hibrid, care presupune participarea zilnică față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a,

- în 163 de unități de învățământ preuniversitar din județ s-a aplicat scenariul 1 (verde), adică participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Cluj, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Comenteaza