Muncă dublă şi joc de gleznă pentru profesorii de sport

Muncă dublă şi joc de gleznă pentru profesorii de sport
Dascălii de educaţie fizică şi sport din judeţul Cluj sunt nemulţumiţi pentru că deşi îşi petrec vacanţele şi concediile în cantonamente sunt remuneraţi la fel ca şi colegii lor de la celelalte discipline. Sindicatul clujean va propune mărirea salariilor pentru profesorii cu rezultate performante.

Profesorii-antrenori de sport din judeţul Cluj susţin că nu li se respectă drepturile. Cadrele didactice spun că au salarii aproape jumătate faţă de colegii lor de la alte obiecte pentru volumul de muncă depus şi pentru performanţele pe care le au.

"Nu ştiu cine va face performanţă în educaţie şi în sportul românesc, pentru că puţinii antrenori care sunt, sunt împărţiţi între cluburi şi licee. Majoritatea nu-şi fac concediile şi pleacă în cantonamente, la competiţii şi nu sunt remuneraţi pe măsură", a atras atenţia profesorul Ilie Măcelaru, directorul Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Cluj.Potrivit datelor furnizate de oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, în judeţ există 100 de profesori-antrenori. Judeţul Cluj a obţinut, în acest an şcolar, 3 medalii de aur la Olimpiada Naţională a sportului Şcolar. "Avem 14 medalii la competiţiile sportive, în acest an şcolar: 3 medalii de aur cu echipa de fotbal-fete a şcolii "Ion Agârbiceanu", la gimnaziu, aur la pentathlon atletic cu echipa de băieţi şi de fete a Liceului cu Program Sportiv", a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, inspectorul şcolar de educaţie fizică şi sport din cadrul ISJ Cluj, Ioan Cătinaş. Antrenorii clujeni au mai obţinut şi 4 medalii de argint, 3 de bronz şi 5 menţiuni.

Pe de altă parte, reprezentanţii Sindicatului Liber pentru Învăţământul Preuniversitar Cluj (SLIPC) arată că situaţia e similară şi în cazul dascălilor care pregătesc loturile de olimpici la Română şi Matematică. Nici ei nu sunt plătiţi în plus pentru orele suplimentare desfăşurate. "Vom propune din nou creşterile salariale pentru toţi dascălii care fac perfomanţă în Biroul Federaţiei, nu doar pentru profesorii-antrenori de sport, pentru că vorbim de performanţă şi profesorii trebuie să fie recompensaţi. Renunţă la concedii, ca să facă performanţă. Am mai propus şi înainte aceste măriri salariale Ministerului Educaţiei, dar din motive financiare nu au fost acceptate. Nici măcar 6% din PIB pentru Educaţie nu am primit, aşa că vom vedea ce se va întâmpla", a arătat, pentru ZIUA de CLUJ, liderul SLIPC, Lucia Cojocaru.

 

Comenteaza