Modificări în Educaţie: Finanţarea de bază în învăţământul antepreşcolar, asigurată din bugetul de stat

Modificări în Educaţie: Finanţarea de bază în învăţământul antepreşcolar, asigurată din bugetul de stat

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că finanţarea de bază pentru copiii sub 3 ani înscrişi la creşe şi grădiniţe se va realiza, începând cu anul şcolar 2019-2020, din bugetul de stat şi după metodologia Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Guvernul va aproba o ordonanţă în domeniul educaţiei care vizează, din anul şcolar viitor, 2019-2020, ca finanţarea de bază în privinţa învăţământului antepreşcolar, creşe şi grădiniţe, să fie asigurată de la bugetul de stat după metodologia Ministerului Educaţiei Naţionale, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

"Avem astăzi pe agendă o ordonanţă în domeniul educaţiei care include măsuri bune, menite să contribuie la creşterea calităţii în învăţământ", a declarat premierul, joi, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Dăncilă a punctat, apoi, câteva dintre noutăţile cuprinse în actul normativ.

"În ceea ce priveşte învăţământul antepreşcolar, mai exact pentru copiii sub trei ani care se află în creşe şi grădiniţe, începând cu viitorul an şcolar, respectiv 2019-2020, finanţarea de bază va fi asigurată de la bugetul de stat după metodologia Ministerului Educaţiei Naţionale. Această modificare atrage după sine abrogarea sau aprobarea mai bine spus a unui plan de şcolarizare de către Ministerul Educaţiei Naţionale. Concret, copiii cu vârsta mai mică de trei ani înscrişi la creşe şi grădiniţe vor beneficia de activităţi educative susţinute de către cadre didactice specializate. O altă modificare se referă la posibilitatea personalului didactic de conducere, de îndrumare şi de control să fie degrevat total de norma didactică şi astfel să acorde timpul necesar organizării şi activităţii manageriale", a spus Dăncilă.

Comenteaza