Metodologia pentru desfășurarea concursului de rezidențiat. Unde și când are loc examenul

Metodologia pentru desfășurarea concursului de rezidențiat. Unde și când are loc examenul

În acest an, punctajul minim de promovare al concursului de rezidențiat a fost majorat de la 60% la 65%. 

Monitorul Oficial a publicat, luni, Metodologia pentru desfășurarea concursului de admitere în rezidențiat pe loc și pe post în medicină, medicină dentară și farmacie, sesiunea 19 noiembrie 2023. Concursul se desfăşoară în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Examenul se va desfășura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore.

Alegerea unui loc sau post este condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 65% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru toate întrebările, pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare naţională pentru fiecare domeniu.

În anii precedenți, pragul de promovare a fost de 60%. Totuși, metodologia de concurs este în acest an similară cu cea din 2022.

Conform datelor MS, în promoția 2023 au fost 3.674 de absolvenți la medicină, 1.183 la medicină dentară și 893 la farmacie.

Comenteaza