Materii noi la "opționale", în școli. Ce vor studia copiii

Materii noi la "opționale", în școli. Ce vor studia copiii

Ministrul Educației, Monica Anisie, anunță că a aprobat prin ordin de ministru noi materii opționale, în învățămîntul preuniversitar. 

Este vorba despre “Eu și scena” – clasele a III-a și a IV-a, materia “Teatrul și noi” – la clasele a VI-a și a VII-a, respectiv “Laboratorul de teatru” clasele a X-a și a XI-a.

"Elevii să studieze la clasele a 3-a și 4-a disciplina "Eu și scena", la clasa a 6-a și a 7-a disciplina "Teatrul și noi", iar la clasele a 10-a și a 11-a, disciplina "Laboratorul de teatru". Ca profesor de limba și literatura română și ministru, consider că acesta este un moment important pentru educație, moment care răspunde recomandărilor Consiliului UE pentru competențele cheie de învățare pe tot parcursul vieții, în care sunt incluse și competențele artistice, Declarației de la Frankfurt privind educația prin arte, recomandărilor UNESCO prevăzute în Agenda de la Seul în care se precizează că folosirea artelor în educație poate să sporească abilitățile creative și inovative ale societății, să promoveze și să încurajeze responsabilitatea socială", a declarat Monica Anisie în cadrul unei conferințe de presă.

 

 

Comenteaza