Manageri de top, formați la Cluj. A doua generație EMBA începe cursurile

Manageri de top, formați la Cluj. A doua generație EMBA începe cursurile
Dacă până anul trecut cei care îşi doreau să obţină un EMBA erau nevoiţi să se îndrepte spre instituţii de învăţământ din Vest și să scoată bani grei din buzunare, acum pot urma un program de studii internaţionale de business 100% britanic la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

EMBA-ul (Executive Master of Business Administration), derulat de UBB Cluj în parteneriat cu University of Hull din Marea Britanie, a reprezentat, în momentul lansării, o premieră în învăţământul universitar din România. În acest weekend se dă startul cursurilor pentru cea de-a doua generație a școlii de business.

"Această şcoală de business este o experiență nouă, 100% britanică, pentru o nouă generație de leaderi. Businessul va fi înțeles din mai multe perspective prin dezvoltarea calităților antreprenoriale", a declarat dr. Andrew Taylor, director al programului EMBA.

Masteranzii se vor specializa timp de doi ani de zile în domeniul afacerilor şi vor avea parte de o experienţă care va îmbina partea teoretică și cercetarea. Aceștia, 26 la număr, provin din poziții de top management şi middle management, din industrii precum inginerie, banking, telecomunicații sau consultanță. Cursurile susţinute la Cluj costă 7.500 de euro pe an, asta în timp ce pentru acelaşi tip de program din străinătate, cursanţii ar fi trebuit să plătească chiar și sume de cinci ori mai mari.

"Cursurile şcolii de business sunt susținute de profesori de la University of Hull şi sunt organizate la Univesitatea Babeş-Bolyai, unul dintre partenerii acestei inițiative. Din cele 13 module, unul are loc în Marea Britanie", mai spun reprezentanții proiectului. University of Hull are aproape 90 de ani de tradiţie şi, anual, peste 20.000 de studenţi, fiind cotată ca una dintre cele mai importante universități din lume.

Comenteaza