Liviu Pop: De la începutul anului, au fost inaugurate 47 de construcţii noi de grădiniţe şi şcoli

Liviu Pop: De la începutul anului, au fost inaugurate 47 de construcţii noi de grădiniţe şi şcoli
Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat că, de la începutul anului şi până acum, au fost inaugurate 47 de construcţii noi de grădiniţe şi şcoli, urmând ca până la finalul anului, să mai fie inaugurate alte 29 de grădiniţe şi 16 unităţi şcolare.

"În perioada ianuarie-august 2017, au fost inaugurate 47 de construcţii noi de grădiniţe şi şcoli, urmând ca până la sfârşitul anului, să mai inaugurăm 45 de construcţii, 29 de grădiniţe şi 16 unităţi şcolare. De exemplu, în luna august, au inaugurat două grădiniţe în judeţul Vâlcea, care au costat în jur de două milioane de lei. Proiectul ministerului Educaţiei va continua şi la anul, când vom inaugura 50 de unităţi şcolare noi în aşa fel încât în anul 2019, prin finalizarea cel puţin a 150 de unităţi şcolare, să încheiem acest proiect al ministerului Educaţiei", a declarat ministrul Educaţiei, Liviu Pop, potrivit unei înregistrări video postate pe pagina de Facebook a ministerului.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, în cadrul Proiectului Reforma Educaţiei Timpurii în România (P.R.E.T.), au fost construite, în intervalul ianuarie - august 2017, 29 de grădiniţe. De asemenea, în cadrul Proiectului Reabilitarea Infrastructurii Şcolare (P.R.I.S.) au fost reabilitate 18 şcoli.

"În luna august au fost recepţionate două grădiniţe construite în judeţul Vâlcea: Grădiniţa cu program normal din Călimăneşti şi Grădiniţa cu program normal din Băbeni. Valoarea totală de execuţie a celor două obiective de investiţii este de 1.833.874,17 lei (TVA inclus)", potrivit sursei citate.

Ministerul Educaţiei Naţionale implementează două proiecte privind construcţia de şcoli şi grădiniţe: Proiectul Reabilitarea Infrastructurii Şcolare (P.R.I.S.) şi Proiectul Reforma Educaţiei Timpurii în România (P.R.E.T.). Proiectul privind Reforma Educaţiei Timpurii (P.R.E.T.), cofinanţat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi Guvernul României, are ca obiective principale construirea a peste 300 de grădiniţe noi şi dotarea lor cu mobilier.

Proiectul este implementat împreună cu Unitatea de Management a Proiectelor din Fonduri Europene (UMPFE) şi are ca dată de finalizare 31 decembrie 2019.

 

Comenteaza