Ligia Deca despre avantajele corectării digitalizate la BAC 2023 - sesiunea de toamnă: „Se reduce riscul producerii unor erori la transcirerea notelor”

Ligia Deca despre avantajele corectării digitalizate la BAC 2023 - sesiunea de toamnă: „Se reduce riscul producerii unor erori la transcirerea notelor”
| Foto: Arhivă/Fotografie ilustrativă

Ministrul Educației, Ligia Deca, a transmis un mesaj despre avantajele corectării digitalizate, în premieră la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2023.

Evaluare digitalizată pentru lucrările tuturor candidaților la examenul național de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2023, care va începe miercuri!

Deca: Evaluarea digitalizată, un pas uriaș pentru învățământ

„Un pas uriaș, de care sistemul de învățământ are mare nevoie. Nu vom mai transporta lucrări dintr-un județ în altul pentru evaluare, se reduce considerabil riscul producerii unor erori în momentul transcrierii notelor de pe borderou pe lucrare sau de pe lucrare în aplicație, în vederea afișării.

Sunt doar câteva dintre beneficiile evaluării digitalizate. Adaug faptul că lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații, printr-un click.
Primul examen național la care evaluarea digitalizată este generalizată va fi și cel mai important moment pentru a îmbunătăți acest proces, a cărui pilotare s-a făcut în ultimii doi ani în două județe”, a transmis Ligia Deca - ministrul Educației, într-un mesaj postat pe Facebook.

Corectare digitalizată pentru toate examenele naționale

Ministrul Educației a mai anunțat faptul că se dorește implementarea corectării digitalizate pentru toate examenele naționale.

„Ne dorim digitalizarea evaluării pentru toate examenele naționale, fie că vorbim despre bacalaureat, evaluare națională, concurs de ocupare a posturilor sau definitivat. Este un progres nu doar necesar, pentru că simplifică tot ceea ce înseamnă organizarea acestor examene, ci și firesc, în contextul evoluției tehnologiei!”, a conchis Ligia Deca, ministrul Educației.

Comenteaza