Klaus Iohannis, despre redeschiderea școlilor: "Trebuie să fim realiști, pandemia nu s-a terminat"

Klaus Iohannis, despre redeschiderea școlilor: "Trebuie să fim realiști, pandemia nu s-a terminat"
| Foto: digi24.ro

Președintele României a avut o întâlnire cu ministrul Educației. "Cu cât mai bine respectăm restricțiile, cu atât vom avea mai puține îmbolnăviri și cu atât mai bine școala se va desfășura fizic”.

Klaus Iohannis a anunțat joi, într-o declarație la Palatul Cotroceni, că situația este bună după redeschiderea școlii, cu peste două milioane de copii care s-au reîntors în bănci. Președintele a precizat însă că sunt și aproximativ 6.000 de școli unde educația se face în scenariul galben.

Șeful statului a purtat o discuție cu Sorin Cîmpeanu și alți reprezentanți ai Ministerului Educației cu privire la redeschiderea școlilor și investițiile din învățământ prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență, transmite digi24.ro.

„Pot să vă spun că situația este bună. Sunt peste 10.000 de școli care funcționează fizic, elevii prezenți în școală. Sunt peste 6.000 de unități de învățământ care funcționează în scenariul galben, asta însemnând că o parte semnificativă din copii merg fizic la școală, dar unii rămân în sistemul online. Peste două milioane de elevi au reînceput fizic școala luni 8 februarie, ceea ce reprezintă peste 70% din totalul elevilor din România”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a adăugat că „trebuie să fim realiști, pandemia nu s-a terminat” și că „în continuare e important să respectăm restricțiile, iar acum avem un motiv foarte serios în plus: sunt copii cărora trebuie să le oferim școală. Cu cât mai bine respectăm restricțiile, cu atât vom avea mai puține îmbolnăviri și cu atât mai bine școala se va desfășura fizic”.

Comenteaza