Încep pregătirile pentru examene. Vezi calendarul simulărilor

Încep pregătirile pentru examene. Vezi calendarul simulărilor
Elevii claselor a VIII, a XI-a și a XII-a mai au puțin și încep simulările pentru evaluarea naţională, respectiv pentru bacalaureat.

Simularea evaluării naţionale pentru elevii din clasa a VIII-a va începe pe 22 februarie cu proba la limba şi literatura română. La fel ca în anii precedenţi, simularea va avea subiecte unice pe ţară şi va fi dată la nivel naţional.

Calendar simulare evaluarea naţională 2016

22 februarie 2016 simulare - limba şi literatura română - proba scrisă
23 februarie 2016 simulare - matematică - proba scrisă
24 februarie 2016 simulare - limba şi literatura maternă - proba scrisă
4 martie 2016 - afişarea rezultatelor

Pentru cei de liceu, prima probă a simulării examenului de Bacalaureat va avea loc pe 7 martie. Potrivit metodologiei, liceenii susţin simulări la nivel naţional, testările urmând să aibă loc la aceeaşi dată în toate liceele din ţară, în timp ce subiectele vor fi unice, concepute de o comisie din Ministerul Educaţiei.

Calendar simulare bacalaureat

7 martie 2016: simulare - limba şi literatura română - proba scrisă
8 martie 2016: simulare - limba şi literatura maternă - proba scrisă
9 martie 2016: simulare - proba obligatorie a profilului - proba scrisă
10 martie 2016: Simulare - proba la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a) - proba scrisă
18 martie 2016 - afişarea rezultatelor

Rezultatele elevilor vor analizate la nivelul fiecărei şcoli, prin discuţii individuale cu elevii dar şi prin dezbateri la nivelul clasei sau şedinţe cu părinţii și profesorii. Notele nu se vor trece în catalog, ci au un caracter orientativ pentru elevi.

Comenteaza