Încă 46 de școli din Cluj au trecut în scenariul roșu de ieri până azi. Câte mai funcționează normal

Încă 46 de școli din Cluj au trecut în scenariul roșu de ieri până azi. Câte mai funcționează normal

Peste 300 de unități de învățământ din Cluj funcționează, în prezent, în scenariul roșu.

Numărul unităților de învățământ în care s-a adoptat scenariul roșu de funcționare a crescut abrupt în ultima perioadă după ce mai multe localități din județ, dar și Cluj-Napoca au trecut în scenariul roșu de funcționare ca urmare a creșterii incidenței infectărilor cu noul coronavirus peste pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. De exemplu, dacă la începutul lunii octombrie Clujul nu avea mai mult de 10 scoli/grădinițe în scenariul 3, astăzi sunt 305, iar 46 dintre acestea au trecut în scenariul roșu azi.

Astfel, conform Inspectoratului Școlar Județean Cluj, joi, la nivelul judeţului, situația era următoarea:

  • în 305 unități de învățământ cursurile s-au ținut online, după scenariul 3 (roşu),
  • 12 unități de învățământ au funcționat în scenariul 2 (galben), adică hibrid, care presupune participarea zilnică față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a,
  • în 106 de unități de învățământ preuniversitar din județ s-a aplicat scenariul 1 (verde), adică participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

În prezent, la Cluj, sunt confirmați pozitiv în total 268 elevi și profesori. Este vorba de 163 de elevi din 81 de școli și de 105 de cadre didactice din 82 de unități de învățământ.

Comenteaza