În peste o sută de școli și grădinițe din Cluj încălzirea se face cu lemne

În peste o sută de școli și grădinițe din Cluj încălzirea se face cu lemne

La nivel național sunt aproape 7.300 de școli și grădinițe care au centrale termice pe lemne sau sobe cu lemne pentru asigurarea căldurii în sălile de clasă.

În aproape 7.300 de școli și grădinițe din România încălzirea este asigurată cu lemne, potrivit datelor Ministerului Educației, date obținute la solicitarea Edupedu.ro.

Raportat la numărul unităților de învățământ care au funcționat în anul școlar 2020-2021, acest lucru înseamnă că peste 42% din școli și grădinițe sunt încălzite cu lemne.

Cele mai multe unități de învățământ care folosesc lemnele sau cărbunii pentru încălzire sunt în județul Suceava - 541, urmat de județul Îași, cu 416. De asemenea, cinci județe au peste 300 de școli și grădinițe pe lemne, iar alte zece, peste 200.

Clujul stă mai bine - se află printre județele care au între 100 și 200 de școli și grădinite care folosesc lemnul sau cărbunele pentru încălzire, cu 113 astfel de unități de învățământ. În această categorie sunt nouă județe, Clujul fiind pe locul trei, după Olt (102) și Brăila (106) și înaintea județului Mureș (115).

Comenteaza