Halucinant! Un profesor condamnat pentru infracţiuni sexuale și trafic de droguri continuă să predea în două școli

Halucinant! Un profesor condamnat pentru infracţiuni sexuale și trafic de droguri continuă să predea în două școli

Polițiștii fac cercetări în două instituţii de învăţământ, unde conducerea școlilor i-ar fi permis să profeseze unui dascăl condamnat pentru infracţiuni sexuale. Mai mult, acesta a fost condamnat recent şi pentru trafic de droguri.

Este vorba despre o şcoală gimnazială şi un liceu din municipiul Buzău. Conducerile celor două instituţii de învăţământ sunt cercetate acum de polițiști deoarece i-au permis dascălului, contrar legii, să profeseze deşi figura în Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale şi fusese condamnat recent, cu suspendare, şi pentru trafic de droguri, potrivit unor surse, scrie Agerpres.

"În data de 14 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, urmare activităţilor specifice desfăşurate în contextul începerii anului şcolar, s-au sesizat din oficiu, faţă de conducerea a două unităţi de învăţământ din municipiul Buzău, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu. Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că unităţile de învăţământ nu au desfăşurat corespunzător activităţile şi verificările specifice impuse de Legea 118/2019 privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, cu privire la un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Buzău, cadru didactic în ambele şcoli", a transmis IPJ Buzău.

Potrivit art.25 din Legea 118/2019, unei persoane înscrise în Registru i se interzice, temporar sau permanent, să desfăşoare activităţi profesionale, activităţi de voluntariat sau orice alt tip de activităţi care presupun contactul direct cu copiii; contactul direct cu persoane în vârstă, persoane cu dizabilităţi sau alte categorii de persoane vulnerabile. Surse apropiate anchetei au dezvăluit că este vorba despre un profesor de desen care ar fi desfăşurat şi anul trecut activităţi didactice. Totodată, sunt efectuate cercetări vizavi de faptul că persoana în cauză ar fi fost lăsată să profeseze în ciuda faptului că recent a fost condamnată şi pentru trafic de droguri.

Conform aceloraşi surse, Tribunalul Buzău ar fi admis în vara anului 2023 acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie DIICOT - Biroul Teritorial Buzău cu cadrul didactic, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată, dispunând suspendarea pedepsei de 2 ani şi 4 luni închisoare sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza