Greva generală în școli continuă / "Elevii sunt cu voi"

Greva generală în școli continuă / "Elevii sunt cu voi"
| Foto: colaj foto - edupedu.ro, Asociatia valceana a elevilor

Sindicatele anunță profesorii că vor să organizeze un miting de amploare în București, pe traseu mai scurt Guvern-Cotroceni, joi, 8 iunie, potrivit surselor edupedu.ro

Marți, 6 iunie, este noua zi de grevă generală în școli. Protestul de muncă a fost declanșat pe 22 mai, zilele de 1-2 iunie și 5 iunie fiind zile libere legale în sectorul public.

Profesorii și angajații din Învățământ au primit de la sindicate mai multe mesaje, luni seară, prin care erau anunțați că greva generală continuă și săptămâna aceasta, potrivit informărilor consultate de edupedu.ro.

Luni seara au fost ședințe ale comitetelor liderilor federațiilor sindicale, pentru stabilirea pașilor următori în protestul colectiv de muncă fără precedent în ultimii 18 ani în Învăţământul din România.

Mesaje de sprijin pentru profesorii aflaţi în grevă au fost transmise luni din partea mai multor asociații de elevi din țară. Ce spun elevii în materialul video distribuit luni:

“Elevii sunt cu voi!
Dragi profesori, elevii sunt cu voi! Vă mulțumim pentru că ați continuat să luptați și nu ați acceptat ofertele guvernului.

Există oameni politici, inspectori, directori care pun presiune pe voi să vă opriți, părinți și poate chiar elevi care dau vina pe dumneavoastră în loc să privească în curtea guvernului.

Știm că vă este greu, dar vă cerem să îndrăzniți. Nu mai este vorba doar despre salariu, ci despre viitorul nostru. Noi am fost solidari cu voi, am protestat, am scandat și v-am susținut. Așa că vă rugăm să fiți solidari cu viitorul nostru.

Nu vă opriți, oricâte amenințări primiți. Luptați până când educația este cu adevărat finanțată, până când vom avea o lume minunată pentru elevi și profesori. Suntem aici necondiționat”.

Comenteaza