Gata vacanța celor mici! Copiii de grădiniță și cei din clasele primare se întorc la cursuri. Fără testare

Gata vacanța celor mici! Copiii de grădiniță și cei din clasele primare se întorc la cursuri. Fără testare

Luni încep cursurile și elevii din ciclul primar, dar și copiii de grădiniță. Cu toate că autoritățile au promis că elevii vor fi testați de două ori pe săptămână, valul 5 a prins unitățile de învățământ fără teste.

De mâine toți elevii se întorc în bănci, inclusiv cei din clasele primare, care au fost până astăzi în vacanță. Copiii vor merge la cursuri însă nu în condiţii de siguranţă, pentru că școlile și grădinițele nu mai au mult-promisele teste de salivă. Părinții, îngrijorați de creșterea numărului de infectări din țară, au cerut ca elevii să facă ultima săptămână din semestru online pentru “încetinirea pe cât posibil a valului 5 și pregătirea eficientă a școlii cu prezență fizică”. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, nu a dat curs solicitării Federația Părinților și Aparținătorilor Legali. Mai mult, a transmis că “nu există nici măcar bază legală a trecerii în online a școlilor”.

Așadar, elevii și copiii de grădiniță revin în bănci tot în semestrul I pentru o săptămână, urmând ca după weekendul viitor să intre direct în semestrul al II-lea, fără să mai aibă o vacanță intersemestrială, ca în anii trecuți. Elevii vor mai avea vacanță abia în primăvară, din 15 aprilie până pe 1 mai.

Zeci de elevi și profesori confirmați cu COVID în Cluj

Conform datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean, în Cluj erau confirmate vineri 87 cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul elevilor și 50 în cel al profesorilor și al angajaților din școli.

Comenteaza