Funcționarea școlilor, în funcție de procentul de vaccinare. Peste 60%, prezență fizică

Funcționarea școlilor, în funcție de procentul de vaccinare. Peste 60%, prezență fizică

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi că se are în vedere un prag de vaccinare de la care unitățile de învățământ să-și poată desfăşura cursurile față în față. Decizia finală se va anunța mâine.

"Conform discuţiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului şcolii, pentru a funcţiona cu prezență fizică", a declarat, joi seară, ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.  

Acesta a precizat că decizia finală se va anunţa vineri.  

Săptămâna aceasta, Cîmpeanu a cerut ca toate unităţile de învăţământ din ţară să anunţe pe site-urile proprii sau pe cele ale inspectoratelor şcolare rata de vaccinare în rândul personalului. 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi seară, că vacanţa impusă ca urmare a numărului mare de îmbolnăviri nu va fi prelungită, iar acolo "unde condiţiile sanitare şi epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la şcoală".  

"Începând de luni, acolo unde condiţiile sanitare şi epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la şcoală. Acest lucru este valabil pentru grădiniţe, pentru şcoli, deci pentru sistemul preuniversitar. Însă va fi introdusă o nouă condiţie pentru ca şcolile să poată funcţiona cu prezenţă fizică, şi anume gradul de vaccinare al personalului şcolii. Experţii, specialiştii, din cele două ministere, din INSP, vor discuta şi mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii care detaliază foarte clar aceste chestiuni", a anunţat Klaus Iohannis.  

Câți elevi și profesori vaccinați are Clujul

La finalul săptămânii tercute, rata de vaccinare a angajaților și a elevilor, situația era următoarea:

  • 68,96 % cadre didactice vaccinate, reprezentând 5.529 de persoane, din totalul celor 8.017 cadre didactice, din județul Cluj
  • 66,90 % personal didactic auxiliar și nedidactic vaccinat, reprezentând 1.927 de persoane, din totalul celor 3.036, din județul Cluj
  • 24,30 % elevi vaccinați, reprezentând 10.566 de elevi, din totalul celor 43.413 elevi, cu vârsta peste 12 ani, din județul Cluj
Comenteaza