Fostul ministru al Educaţiei, Mircea Miclea: “Viitorul educaţiei este un sistem de învăţământ hibrid”

Fostul ministru al Educaţiei, Mircea Miclea: “Viitorul educaţiei este un sistem de învăţământ hibrid”
| Foto: edupedu.ro

Profesorul clujean Mircea Miclea spune că viitorul învăţământului este o combinaţie între sistemul clasic şi cel online, iar profesorii ar trebui să facă cursuri de pregătire pentru a învăţa să utilizeze tehnologiile digitale.

Mircea Miclea a declarat la la ”Marius Tucă Show” că elevii trebuie să se întoarcă în clase și că perioada verii poate fi folosită pentru a pregăti şcolile de primirea elevilor în septembrie. Pentru asta, fostul ministru al Educaţiei propune un parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică.

"Acum ar putea să meargă, de-a lungul verii, în fiecare şcoală, să se uite la cum anume s-a gândit Ministerul, Inspectoratul, şcoala respectivă şi să ia măsuri de siguranţă şi să dea avizul", a spus Mircea Miclea. 

Totodată, fostul ministru susţine că în judeţele în care rata infectărilor era una redusă, copiii puteau reveni la cursuri.

”Am fi putut începe să experimentăm: să venim cu jumătate de clasă de la 8 la 10. Luăm pauză de o oră , iar de la 11 la 13 poate să vină a doua jumătate din clasă. În felul acesta le preda toată materia. Un sistem devine din ce în ce mai capabil în faţa provocărilor dacă experimentează. Nu hazardat. Cu cap”, a încheiat Miclea, conform Mediafax.

Profesorul a spus că, între timp, trebuie investit în educaţia online, pentru că viitorul învîţământului este o combinaţie între sistemul clasic şi cel online.

"Între timp poţi să dotezi toţi elevii din şcoală măcar cu tablete şi să le plăteşti abonamentul la internet pe tablete, să te poată urmări online, în eventualitatea în care nu vom veni la şcoală deloc. Ar trebui toţi profesorii, de la toate nivelurile, să facă cursuri de pregătire, pentru a învăţa să utilizeze tehnologiile digitale", a precizat Mircea Miclea.

Mircea Miclea a fost ministru al Educaţiei între anii 2004-2005. Acesta a demisionat din funcţie acuzând subfinaţarea învăţământului românesc.

Comenteaza