Foto Fonduri europene: încep lucrările de modernizare la Școala Gimnazială Nicolae Iorga

Finanțarea acestui proiect se realizează prin fonduri europene. Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni începând de la data prevăzută în Ordinul de începere a lucrărilor.

"Am semnat contractul pentru execuția lucrărilor la obiectivul de investiții: „Modernizarea și creșterea eficienței energetice în clădiri publice, extindere corp C2, supraetajare imobil, construire sală de sport și amenajări exterioare la Școala Gimnazială Nicolae Iorga” situată pe str. Războieni nr.67", a declarat edilul Emil Boc. 

Suprafața totală a terenului pe care se va edifica investiția este de peste 7000 mp, iar soluția tehnică aleasă va crește calitatea procesului educațional din Cluj-Napoca. Reabilitarea, extinderea, modernizarea și dotarea corpului de clădire se va realiza cu elemente de mobilier și infrastructură educațională de ultima generație.
Corpul 1 al imobilului va fi desființat, iar corpul 2 va fi extins. La finalizarea proiectului, școala gimnazială va beneficia de noi săli de clasă, spații funcționale specializate (laboratoare, sală multifuncțională, sală de mese, grupuri sanitare, vestiare și spații pentru jocuri sportive), precum și de o nouă sală de sport de dimensiunile unui teren de handbal. Accesibilitatea actului educațional se va asigura prin modernizarea utilităților și crearea de facilități speciale pentru persoanele cu dizabilități. Pentru reducerea consumului de energie va fi instalat un sistem de iluminat cu LED.

Valoarea contractului este de 21.194.409,14 lei, TVA inclus. 

Comenteaza