Fă bine ș-așteaptă rău... Un profesor care a dezvăluit în ce condiții se învață într-o școală din Cluj, ar fi fost amenințat chiar de către părinții copiilor

Fă bine ș-așteaptă rău... Un profesor care a dezvăluit în ce condiții se învață într-o școală din Cluj, ar fi fost amenințat chiar de către părinții copiilor
| Foto: captura tvrinfo.ro

Profesorul a semnalat presei că elevii învață în frig, cu hainele pe ei, într-o școală din Huedin. Acesta susține că ulterior, părinții copiilor l-ar fi amenințat pentru că a luat atitudine, fiind îngrijorați că școala s-ar putea închide.

La Școala Primară Cetatea II Huedin învață zilnic 17 elevi, repartizați în cinci clase. Școala funcționează într-o clădire degradată, cu săli de clasă încălzite cu sobe de teracotă pe lemne, iar dacă focul nu este făcut din timp, elevi ajung să stea ore în șir la temperaturi de 13 grade.

Situația a fost semnalată de către un profesor, iar o echipă TVR Cluj a fost la fața locului să filmeze condițiile din sălile de clasă. Acesta le-a spus jurnaliștilor că odată ce temperaturile au scăzut, în școală a început să fie tot mai frig, astfel că elevii stau mereu cu geaca pe ei.

Conform tvrinfo.ro, directoarea unității de învățământ susține că nimeni nu s-a plâns de temperaturile din clase, și a precizat că pentru încălzire sunt folosite și aeroterme și calorifere

În urma sesizărilor făcute de profesor, DSP a verificat situația a constatat că temperaturile erau corespunzătoare, însă a dispus să fie creată o procedură care să specifice ora și personalul care face focul în sobe. 

Profesorul care a semnalat situația susține că după vizita echipei de jurnaliști ar fi fost amenințat de părinți ai copiilor, aceștia fiind speriați că dezvăluirile făcute ar putea duce la închiderea școlii.

Comenteaza