Evaluarea Națională 2022. Rezultatele la Cluj, după contestații

Evaluarea Națională 2022. Rezultatele la Cluj, după contestații

Peste șapte sute de candidați din Cluj au depus contestații după afișarea primelor rezultate la Evaluarea Națională .

737 de absolvenți de clasa a VIII-a nu au fost mulțumiți de notele obținute și au depus contestații după afișarea primelor rezultate la Evaluarea Națională din acest an. Cele mai multe cereri de recorectare a lucrărilor au fost depuse la proba de Limba și literatura română - 413, notele de la proba de Matematică au fost contestate de 305 elevi, iar la Limba și literatura maternă au fost depuse 19 cereri de reevaluare a lucrărilor.

După recorectare, procentul candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 este de 92,75 % (4.300 candidați), cu doar o medie peste 5 în plus față de rezultatele inițiale (4.299 de candidați/92,73 %).

Limba și literatura maternă au fost depuse 19 solicitări de reevaluare a lucrărilor scrise.

În ceea ce privește mediile de 10, numărul acestora a rămas același - 17 (vezi de la ce școli provin elevii de 10 ai Clujului).

Calendarul înscrierilor la liceu

Admiterea pe locurile din licee se face pe baza mediei obținute de elevi în urma exemenului de Evaluare Națională și a celei din anii de gimnaziu - mai exact, media ponderată dintre media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de către diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 4-11 iulie 2022.

Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat va avea loc în data de 14 iulie 2022, urmată, în perioada 15-20 iulie 2022, de etapa depunerii dosarelor de înscriere la unitățile la care candidații au fost repartizați.

Comenteaza