Este școala un loc sigur în pandemie? Care sunt riscurile formării unor focare

Este școala un loc sigur în pandemie? Care sunt riscurile formării unor focare

În România, 290 de elevi au fost confirmaţi cu COVID-19, în prima săptămână după redeschiderea şcolilor.

Şcolile nu joacă un rol major în răspândirea coronavirusului, sugerează un nou studiu din Marea Britanie. Epidemiologii de la Universitatea din Warwick au analizat absenţele elevilor pe parcursul a 4 luni.  

Cercetătorii spun că nu există dovezi semnificative care să sugereze că elevii care participă la cursuri, în special în şcolile primare, sunt un factor principal al focarelor din comunitatea din Anglia.

Din 194 de şcoli de gimnaziu, 190 au înregistrat cel puţin un caz de COVID-19. Iar în legătură cu şcolile primare, 70% din cele 792 de şcoli analizate au înregistrat şi ele cel puţin un caz de COVID-19, scrie Mediafax.

Studiul examinează datele privind absenţele şcolare din Anglia din septembrie până în decembrie 2020 ca urmare a infecţiei cu SARS-CoV-2 şi cum au variat absenţele în timp, pe măsură ce au fost introduse alte măsuri în comunitate.

Premierul Boris Johnson îşi reafirmă planurile cu privire la redeschiderea şcolii pe 8 martie, dar spune că orice progres va depinde de dovezile disponibile.

În România, la finalul primei săptămâni de la redeschiderea școlilor au fost 290 de elevi confirmați, 359 de angajați din Educație confirmați și 203 clase închise. În județul Cluj au fost suspendate 17 clase/grupe.

Comenteaza