Emoții pentru mii de elevi din Cluj! Încep examenele de Evaluare Națională/ Când se afișează rezultatele

Emoții pentru mii de elevi din Cluj! Încep examenele de Evaluare Națională/ Când se afișează rezultatele

Evaluarea Națională 2021 începe marţi, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, urmată de proba la Matematică - joi, 24 iunie 2021, respectiv proba la Limba şi literatura maternă- vineri, 25 iunie 2021.

4.028 de absolvenți ai clasei a VIII-a, dintre care 3.053 din mediul urban și 975 din mediul rural s-au înscris, în acest an, la examenul de Evaluare Națională, în urma căriua se va face admiterea la liceu.

Examenul începe marți, 22 iunie 2021, cu proba scrisă la Limba și literatura română, urmată de proba la Matematică - joi, 24 iunie 2021, respectiv proba la Limba și literatura maternă- vineri, 25 iunie 2021. Proba la Limba și literatura maternă maghiară va fi susținută de 441 elevi, iar 72 de elevi vor susține proba la Limba și literatura maternă germană.

Probele scrise încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 103  centre de examen, 63 de centre în mediul urban și  40 de centre în mediul rural.

Comisia județeană de organizare a examenului de Evaluare Națională din cadrul I.Ș.J. Cluj a aprobat 49 de solicitări, privind asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, conform normelor metodologice și a procedurilor în vigoare, care vizează prelungirea timpului destinat redactării lucrărilor scrise,  asigurarea de săli separate pentru elevii care prezintă tulburări specifice de învățare, prezența unui însoțitor pentru elevii cu tulburări din spectrul autist, prezența interpreților limbajului mimico-gestual pentru elevii cu deficiențe de auz, utilizarea instrumentelor specifice de scriere în cazul elevilor cu deficiențe de vedere, respectiv susținerea probelor scrise la domiciliul elevilor/în spital.

Când se afișează rezultatele

Primele rezultate vor fi comunicate marți, 29 iunie 2021, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie 2021 (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 30 iunie 2021 (în intervalul orar 8:00-12:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/ reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate duminică, 4 iulie 2021.

Etapă specială pentru elevii care nu se pot prezenta din motive medicale

Pentru absolvenții claselor a VIII-a care, din motive medicale (izolare/carantină/valori ale temperaturii peste limitele admise) sau din alte motive justificate prin certificat medical, nu s-au putut prezenta la probele Evaluării Naționale, se va organiza o etapă specială a Evaluării Naționale, la care se vor putea înscrie în perioada 28 iunie – 2 iulie 2021, prezentând un certificat medical.

Probele scrise din cadrul etapei speciale se vor susține, conform calendarului - 5 iulie 2021-proba la Limba și literatura română, 6 iulie 2021- proba la Matematică, 7 iulie 2021 –proba la Limba și literatura maternă. Primele rezultate la etapa specială vor fi afișate pe data de 9 iulie 2021.

loading...
Comenteaza