Elevii medaliați la concursurile internaţionale vor fi recompensați cu mii de euro

Elevii medaliați la concursurile internaţionale vor fi recompensați cu mii de euro

Guvernul va aproba creşterea sumelor alocate elevilor care au obţinut premii la concursurile internaţionale, a declarat, miercuri, premierul Nicolae Ciucă.

"Vom adopta decizii legate de ceea ce înseamnă creşterea sumelor pe care Guvernul le alocă pentru recompensarea performanţei, recunoaşterea şi recompensarea performanţei, în acest sens reuşind să ajungem la un cuantum de până la 20.000 de lei pentru premiile internaţionale obţinute de către elevii români care participă la aceste concursuri ", a declarat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

"Este vorba de o creştere până la 20.000 de lei pentru cei care la olimpiade internaţionale sunt medaliaţi cu aur absolut, deci punctaj maxim; de 15.000 de lei medalii de aur; 12.500 de lei argint şi bronzul - 10.000 de lei", a a detaliat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Acesta a adăugat că este vorba de "o creştere semnificativă, de asemenea, pentru olimpiadele regionale".

"Este vorba de o creştere - mi-e greu să o calific - de la 22 de lei per elev, cât se primea, 22 de lei per elev pentru premiul I la olimpiadă naţională pe echipe. Într-o echipă de 20 de elevi, spre exemplu, fiecare elev primea 22 de lei pentru premiul I la olimpiadă naţională, conform unei hotărâri de guvern din anul 2016. Prin hotărârea de Guvern de astăzi creştem la 600 de lei pe elev premiul întâi la Olimpiada Naţională, de la 22 la 600 de lei, deci inclusiv recunoaşterea valorii în concursurile naţionale este reglementată prin această hotărâre de guvern. Toate aceste premii se plătesc din bugetul Ministerului Educaţiei, sunt asumate", a precizat Cîmpeanu.

Comenteaza