Elevii, încurajaţi să facă mişcare. Mai puţin de 25% dintre ei fac sport zilnic

Elevii, încurajaţi să facă mişcare. Mai puţin de 25% dintre ei fac sport zilnic
În mai multe şcoli de cartier din Cluj, Bucureşti şi Timişoara, elevii vor beneficia de un program dedicat promovării activităţii fizice în rândul copiilor.

Un studiu cu privire la activitatea fizică efectuată de copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, din familiile cu venituri mici din zonele urbane din România, arată că mai puţin de 25% dintre micuţi fac 60 de minute de mişcare pe zi, aşa cum recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Pentru a promova activitatea fizică în rândul copiilor, Federaţia Mondială a Inimii (WHF) şi Uniunea Asociaţiilor Europene de Fotbal (UEFA) în parteneriat cu Fundaţia Română a Inimii lansează programul "Cu mişcare, inima e zâmbitoare!". Programul va fi implementat pe parcursul următoarelor luni în şcoli din Cluj, Bucureşti şi Timişoara.

"Inactivitatea fizică este unul dintre principalii factori de risc modificabili pentru bolile cardiovasculare, iar stabilirea obiceiurilor sănătoase încă din copilărie este esenţială pentru a rămâne sănătoşi toată viaţa. Să fii activ într-un oraş mare poate fi o provocare; acesta este și motivul pentru care campania a fost special concepută pentru a încuraja copiii (7-12 ani) care trăiesc în familii cu venituri mici să efectueze mai multă activitate fizică", spune Johanna Ralston, CEO-ul Federaţiei Mondiale a Inimii.

Copiii implicaţi în acest proiect vor fi încurajaţi să facă sport zilnic într-un mod mai distractiv. Totodată, părinţii, profesorii şi antrenorii vor fi ajutaţi să înţeleagă modul în care copiii pot trece peste barierele activităţii fizice zilnice precum lipsa de timp, supra-competitivitatea şi lipsa cunoştinţelor asupra beneficiilor activităţii fizice.

Activităţile sportive, cum ar fi fotbalul sau alte sporturi de echipă, adăugă distracţie, sunt accesibile şi au efecte pozitive asupra sănătăţii, copiii devenind mai puternici, mai încrezători în sine şi mai sociabili. În şcolile participante, copiii vor participa la un concurs de mers pe jos ce va pune accent pe creşterea activităţii fizice zilnice, mai degrabă decât pe competitivitate.

Studiul cu privire la activitatea fizică efectuată de copiii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani a fost realizat de către Institutul Național de Sănătate Publică din România. Au participat 843 părinți și 948 copii (438 băieți și 510 fete) din 16 școli din București, Cluj și Timișoara.

Comenteaza