Elevii cu boli cronice vor putea învăța hibrid până la finalul anului școlar

Elevii cu boli cronice vor putea învăța hibrid până la finalul anului școlar

Elevii cu anumite boli cronice vor putea beneficia de învăţământ hibrid până la finalul semestrului al doilea al acestui an şcolar, a anunţat, joi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

"Elevii cu afecţiuni cronice, care au boli care afectează capacitatea de oxigenare, boli respiratorii, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat de tip 1, afecţiuni cronice asociate cu imunodepresie moderată sau severă, precum transplant, afecţiuni oncologice în tratament imunosupresor, cei cu imunodeficienţe primare sau dobândite sau alte tipuri de tratamente imunosupresoare, toate aceste categorii vor putea beneficia de învăţământ hibrid până la finele semestrului doi, până când transmisia comunitară se va încheia", a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, joi, într-o conferință de presă.

Acest lucru se va putea face cu certificate medicale, la solicitarea părintelui, și cu aprobarea Consiliului de Administrație.

"Am creat această posibilitate în această perioadă în care pandemia încă nu s-a încheiat, deşi starea de alertă a fost ridicată, aceşti elevi să poată beneficia de sprijin din partea fiecărei şcoli în parte", a explicat Cîmpeanu.

În ceea ce privește cadrele didactice cu vulnerabilităţi, ministrul a spus că aceasta este "o problemă care ţine de Medicina Muncii".

"Pentru colegii cadre didactice care au şi ei vulnerabilităţi medicale - pe care le înţelegem -, din păcate, nu stă în puterea Ministerului Educaţiei pentru a reglementa aceste lucruri", a arătat Cîmpeanu.

 

Comenteaza