Elevii claselor a III-a învaţă după vechile manuale. Când vor primi cărţi noi

Elevii claselor a III-a învaţă după vechile manuale. Când vor primi cărţi noi
Primele manuale noi vor ajunge pe băncile elevilor de clasa a treia în următoarea lună. Pentru început, vor fi livrate doar cărţile necesare pentru patru materii.

Din cauza contestaţiilor depuse de mai multe edituri, şcoala a început fără manuale noi pentru elevii din clasele a III-a. Până la soluţionarea problemelor licitaţiei privitoare la noile manuale, dascălii trebuie să se folosească pentru a preda la clasă de manualele existente în depozitele unităţilor şcolare.

Primele manuale noi vor ajunge pe băncile şcolilor în luna octombrie. Pentru început copiii vor primi doar o parte din manualele care le sunt necesare, scrie adevărul.ro. Mai exact, este vorba despre cărţile pentru patru materii de studiu: limba engleză, limba franceză, religie, respectiv arte vizuale şi abilităţi practice. Varianta digitală a acestora a fost deja publicată online, pe mauale.edu.ro. Manualul şcolar digital este o formă electronică a manualului şcolar, distribuită pe un dispozitiv de stocare extern, CD/DVD, odată cu varianta tipărită (câte un CD/DVD pentru fiecare volum în parte), se arată în documentaţia publicată de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Această variantă are un conţinut similar celei tipărite a manualului şcolar şi cuprinde, în plus, o serie de activităţi multimedia interactive de învăţare, precum exerciţii interactive, jocuri educaţionale, animaţii, filme, simulări, toate acestea având obiectivul de a aduce un plus de valoare cognitivă.

Manuale contestate la clasa a III-a sunt cele la disciplinele matematică, limba şi literatura română, muzică, ştiinţe ale naturii şi educaţie civică. Cel mai contestat manual, cel de matematică, are cinci cereri până acum. Pe de altă parte, şi manualul de religie pentru clasa întâi figurează printre manualele contestate, în timp ce la clasa a doua probleme sunt la muzică şi dezvoltare personală.

Comenteaza