După vacanța de COVID, copiii vor fi testați în școli de două ori pe săptămână

După vacanța de COVID, copiii vor fi testați în școli de două ori pe săptămână

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că nu susține o vacanță mai mare de două săptămâni și a precizat că "vom vedea în ce măsură se va putea reveni în bănci fizic" după aceasta.

"Dacă vom avea în hotărârea CNSU această solicitare, Ministerul Educației susține vacanță două săptămâni. Două săptămâni și nu mai mult, pentru că atâtea pot fi recuperate prin modificarea structurii anului școlar, mai mult nu. (...) Vor fi două săptămâni care vor putea fi recuperate, discutăm, prin modificarea structurii anului școlar. E Școala Altfel, e vacanța de iarnă, astfel încât să se păstreze structura examenelor naționale. Mai mult de două săptămâni nu susținem", a spus Cîmpeanu.

Ministrul a spus că este convins că în cele două săptămâni va fi finalizată achiziția testelor pe bază de salivă. Testarea ar urma să se facă de două ori pe săptămână. "Au fost transmise informațiile cu privire la numărul de copii, cadre didactice și angajați din învățământ la nivelul fiecărui județ. Calculul a fost făcut la o testare de două ori pe săptămână", a detaliat ministrul.

El a spus că la nivelul unităților școlare s-a constatat o stagnare a numărului de infectari, la 16.000.

"Nu mai târziu de 5 noiembrie vom avea decizia de modificare a structurii anului școlar. Două săptămâni de vacanță sunt maximul care poate fi recuperat prin modificarea structurii anului școlar", a ami spus Cîmpeanu.

"Vom vedea în ce măsură se va putea reveni în bănci fizic în 8 noiembrie. Vom vedea în funcție de evoluția epidemiologică", a adăugat el.

Comenteaza